De bevalling die Autowiki heet

Autowiki design flow
Afgelopen week hebben we eindelijk onze nieuwe website autowiki.nl (in beta) gelanceerd. Het was de uitwerking van een idee wat we al erg lang hadden, het domein had ik zelfs in 2006 al geregistreerd, maar het heeft uiteindelijk veel moeite gekost om te realiseren.

En het is nog steeds work-in-progress (hence the beta) maar ik ben erg blij dat het online staat. Deze zomer hebben we samen met 4worx hard gewerkt om de site te bouwen, met als doel om voor 1 september (en dus voor de IAA) live te gaan. Dat liep een beetje uit en het werd uiteindelijk december…

Het design is gemaakt via Crowdspring (aanrader), maar toch hadden onze collega’s van Zomoto (ex-funda, dus usability experts) nog wat opmerkingen. Hierboven zie je een scan van het vodje wat ze gebruikt hebben om ons wat tips te geven (klik voor groot). Toen ik een paar dagen later de layout wilde gaan aanpassen, had ik uiteraard moeite met samenvatten van hetgeen er besproken was;)

2 Reacties to “De bevalling die Autowiki heet”

 1. vla :

  Nogmaals gefeliciteerd met dit goede supplement voor AB. 🙂
  Het enige wat me een heel klein beetje ergert, is het design. En dan met name het lettertype en het typische layout, dat kon wat mij betreft beter.
  AB is namelijk een site die uitspringt uit de rest van de autosites, en tot nu toe was elk AB-product van hetzelfde kaliber. Alleen deze niet: het design is veel drukker, er zitten fellere kleuren in en het lettertype is niet zo smooth als dat van AB, AJ en ABHD.
  Inhoudelijk kon de site niet beter zijn! 😛

 2. Citrofiel :

  Die usability slaat duidelijk alleen op de digitale wereld. 😀

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...