Drie dagen Frankfurt…

We zijn inmiddels weer terug van drie dagen Frankfurt. In het verleden schreven we nogal eens een kort reisverslag op de avond voor de beurs, zoals in Geneve, maar daar zijn we ditmaal niet aan toegekomen. Hierbij alsnog een korte samenvatting…

Maandagmiddag reden we rond 13u weg uit Midden-Nederland en sindsdien zijn we constant bezig geweest. Na aankomst in het hotel hebben we snel een hapje gegeten en gingen we door naar de inmiddels legendarische borrel van het VAG-concern. Daar mochten we alvast genieten van alle primeurs, onder het genot van een glaasje champie. Video’s staan inmiddels op autojunk. Die avond werd het 1 a 2 uur, met dank aan het editten en uploaden van de video’s.

Dinsdagochtend stonden we om 6u op en waren we om 8u bij de IAA-hallen, slechts 20 minuten lopen vanaf ons hotel. Daar zijn we bijna tot 20u gebleven. In plaats van stinkende perskamers hebben we direct onze beursvrienden van Volkswagen opgezocht, alwaar alles gewoon goed geregeld is. AKA een zeer snelle internetverbinding (WiFi uiteraard) en kwaliteitsvoedsel/drank. Dat soort dingen kun je blijkbaar wel aan de Duitsers overlaten, zeer betrouwbaar spul. Wederom hulde aan VW!

Zo’n beursdag lijkt inmiddels redelijk gestructureerd te verlopen. Ieder kent zijn rol. Wouter en Ruben gaan op pad om de video’s op te nemen, Patrick gaat zsm editten om de video’s online te krijgen en onze nieuwe fotoslaaf Casper heeft de hele dag over de beurs gerend om plaatjes te schieten. In 2 dagen hebben we ruim 2000 foto’s gemaakt, vele kilometers en minuten videotape opgenomen, vele kilometers afgelegd en vele slokken alcohol verwerkt. Als je het resultaat nog eens wil nalezen/zien: check!

En ja, dan kom je woensdagavond thuis en ben je eigenlijk compleet gesloopt. Vandaar dat ik dit verslagje een dag later aan het typen ben. Enfin, tot de volgende autoshow! En mocht je opmerkingen/suggesties hebben dan lees ik ze graag in de comments.

PS: Op de eerste persdag resulteerden al onze inspanningen in ruim 1.1 miljoen pageviews, op 1 dag! Ook voor ons is dat weer een record en een signaal dat onze bezoekers de verslaggeving vanaf de beursvloer erg weten te waarderen.

15 Reacties to “Drie dagen Frankfurt…”

 1. vla :

  Hectisch! Manmanman, autoreporter zijn is niet makkelijk! Maar met de uren zou ik best overweg kunnen! :mrgreen:
  Allemaal in de diesel van Wouter gekropen trouwens?
  En ja, erg goed die stroom van berichten. Beetje stormig, maar het geeft de sfeer van een evenement weer, zelfs vanaf je bureaustoel!
  Opmerkingen: Patrick en Ruben hun stijlen zijn totaal verschillend, en ik ben dan wel de meer kritische kijker, dus ik merk het. Weet niet hoe dat zit met mensen die niet letten op camerastanden, muziek, choreografie enzo…
  Verder natuurlijk erg goed gedaan, de uren resulteren idd in kwalitatief materiaal! Alleen waren hier en daar tekenen aan de wand van de gedachte “Kwantiteit boven kwaliteit”, maar AB blijft kwaliteit gewoon vanwege de bloggers en hun (schrijf)stijlen.

 2. vla :

  Robbie was trouwens wss thuisblijver? 😛

  • autoblogger :

   @vla: yep, Robbie bleef thuis en heeft op de hut gepast 😉

   Wouter reed in zijn diesel maar daar passen geen 5 man in, we hadden dus een extra auto nodig. Gelukkig mochten we een Golf VI GTI lenen van Volkswagen.

   En bedankt voor je complimenten!

   • vla :

    @ autoblogger
    How cool is that! 😛 Zomaar even een GTI lopen lenen! Of moest je ervoor betalen? En hoe doet zo’n auto dat eigenlijk op de lange routes? Lijkt mij er eerlijk gezegd niet voor geschikt, maar zou hem ook gevraagd hebben. 🙂 Die of de Scirocco, waar ik hoe langer hoe meer van begin te houden…
    Maar de ultieme VW voor die eindjes lijkt me de Passat.

 3. vla :

  Fotootje ervan trouwens? 😛

 4. RA999 :

  Enne, wat doet autobloggert dan? Die controleert, regeert en commandeert?

  @ vla
  Twitter to the rescue 😉
  http://twitter.com/rubenbaeten/status/3977399875
  En over Wouters diesel gesproken:
  http://twitter.com/wouterkarssen/status/4080873672

 5. vla :

  @ RA999
  Perfecte timing! 😉
  Mooie GTI! (geen mooi wagentje maar de kleur en velgen zijn mooi 😛 )
  En zoals ik al dacht: autoblogger zal de meest tijdsintensieve job hebben, de site runnen, info verwerken enzo.

  @ autoblogger
  Okee! 🙂
  En tja, als je een super site hebt, moet je er super in investeren, ook qua tijd. Maar daarom behoud je juist de geweldige kwaliteit! 😛 Elk uurtje dat jij of iemand anders erin stopt, reflecteert zich op ÊÊn of andere manier wel op de site. Bij vele sites beginnen de eigenaren grote crews in te huren om het werk voor hun te doen, maar daar gaat het wel eens fout. Dan wordt de site anoniemer enzo… Autoblog blijft gewoon Autoblog, maar dan groter!

 6. autoblogger :

  @vla: we zijn allemaal erg druk geweest hoor, niet alleen ik 😉

 7. vla :

  Uiteraard, jij luie donder hebt zelfs tijd om dit allemaal te lezen! 😮 😉
  Er staat trouwens ook ‘iemand anders’…

  • CasperH :

   @vla: autoblogger laat zich vanuit zijn luie stoel in de VIP lounge van Volkswagen pamperen terwijl de anderen zich de benen uit het lijf rennen op de beursvloer. Autoblogger heeft het makkelijk man.

   😉

   • vla :

    @ CasperH
    Dacht ik het niet! 😆
    Rondrennen is idd ook wel wat, moet ik toegeven. Zelfs op onsch’ klein beursje (Expo 2009 in Brussel) ben ik enkele auto’s mislopen, dat terwijl ik niet lang bleef staan bij de mooie auto’s!
    Maar het hele AB-team verzet natuurlijk keihard werk, there is no I in AB! 😀

 8. ricardo :

  “there is no I in AB!”

  *tegeltje laat bedrukken*

 9. autoblogger :

  Dat wordt een donders mooi tegeltje!

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...