Update over de profielen

Drie weken geleden presenteerden we de “Autoblog profielen“, via de mail en via de comments kwamen diverse tips en bugs naar voren. Die hebben we (lees: 4worx) nu eindelijk gefixt en volgens ons moet alles nu naar wens werken…

We horen natuurlijk graag of er nog onduidelijkheden of onvolkomenheden zijn, dan zullen we die zsm proberen op te lossen. Vervolgens hopen we op zeer korte termijn de profielen ook op autoblog.nl te introduceren.

De lijst met aanpassingen van afgelopen weken:
– trema’s in landen werden niet goed getoond (bv Belgiรซ)
– apostrofs in de profiel-omschrijving werden verneukt
– sommige bezoekers konden niet inloggen
– zomoto gebruikers konden geen reactie plaatsen
– wachtwoord wijzigen is weer mogelijk
– diverse kleine layout issues zijn gefixt
– een mogelijkheid om artikelen toe te voegen als favoriet
– aangepaste profielpagina’s (titel, favorieten, vier populairste autojunks, etc)

23 Reacties to “Update over de profielen”

 1. CasperH :

  Goed bezig. Zoals de laatste reacties nu zijn weergegeven op je profiel, kan dat niet wat meer in de Flickr stijl? Dus dat je je eigen reactie ziet en de eerste 2 reacties die daar evt op volgen? Dan is het namelijk mogelijk om direct te zien waar er op jou gereageerd is.

 2. vla :

  Die profielpagina’s zijn erg gelikt, alleen zou het handig zijn als 4worx ervoor zou kunnen zorgen dat we de favorieten weer kunnen on-favorieten…

 3. Emile_Benz :

  De veel gevraagde edit-button…?

 4. vla :

  Hah! Jij vraagt er veel naar, maar ik zie niet in waarom die nodig is. Zo kan je discussies vervormen en dat is niet fijn.

 5. Emile_Benz :

  @ Vla: HA! Maar ik ben niet de enige die om die knop vraagt…

 6. CasperH :

  Een preview voor je reactie is prima, dan kun je checken of plaatjes werken, dat soort dingen. Een edit is lastiger om de reden die Vla al aandraagt.

 7. Emile_Benz :

  @ Casper: zoiets bedoel ik ook…

 8. autoblogger :

  Het staat inmiddels live: http://www.autoblog.nl/archive/2009/04/16/inloggen-op-autoblog-het-kan

  Een edit-knop is lastig en brengt idd diverse andere gevolgen met zich mee, daar moeten we dus nog eens goed naar kijken.

 9. mx5owner :

  @autoblogger.

  Ik blijf het proberen. ๐Ÿ˜‰
  Hoe kan ik mx5owner omzetten naar mx5/rx8owner zonder een nieuw account? Je laatste tip werkte helaas niet.

 10. vla :

  Gefeliciteerd! Dat ziet er een hels werkje uit, heel die site wat aanpassen! Maar als ik nu nog eens aan je oren mag zagen; ‘artikelen’ posten op deze site, behoort het ooit tot de mogelijkheden? ๐Ÿ˜›

 11. RA999 :

  @ autoblogger
  Kun je voor mx5/rx8owner niet hetzelfde doen als bij 3301 laatst? Je weet nu toch al wat voor problemen je kunt verwachten…

 12. autoblogger :

  @mx5owner: helaas, dat is geen mogelijkheid. Misschien moet je sowieso een andere naam kiezen, anders moeten we bij elke nieuwe auto je username aanpassen;)

  @vla: op corporate posten? Nee, dat is niet mogelijk. We zijn echter altijd op zoek naar mensen die kunnen helpen met posten op autoblog, je moet dan maar eens mailen.

  @RA999: Nope, dat was toch een iets ander probleem waardoor die account helemaal niet meer werkte, daar hebben we dan ook erg veel moeite voor moeten doen.

 13. vla :

  @ autoblogger
  Serieus?! ๐Ÿ˜› Ik dacht, met zo’n groep medewerkers (als ik eens klik bij ‘over ons’)… Maar ik denk niet dat het iets voor mij zou zijn, in combinatie met school, en al die dingen daarrond… Plus m’n autoverslaving natuurlijk! ๐Ÿ˜€ En als ik over de schreef zou gaan, kom ik in mijn land in het nieuws. :mrgreen: En ik zou me natuurlijk aan de Autoblog-regels moeten houden, een onmogelijke opdracht! Maar ik vind het eigenlijk nog wel aanlokkelijk… ๐Ÿ™‚ Voor wanneer zouden jullie dan iemand nodig hebben? (op welke uren/welke dagen)

 14. robbie :

  @autoblogger, een optie om binnen 60 seconden een reactie aan te passen moet toch wel mogelijk zijn? Zou een heleboel mensen (wellicht) gelukkig maken.

 15. Emile_Benz :

  Op AB staat op de plek van de inlogbutton: “Inloggen is tijdelijk niet mogelijk…” Dit staat er al vanaf gisteren
  Maar ik was – en ben – gewoon ingelogd en ook op m’n profiel kon ik wijzigingen aanbrengen. Buggy?

 16. autoblogger :

  @Emile_Benz: Nee, als je uitgelogd bent kun je niet meer inloggen op autoblog, maar verder werkt het gewoon. We zijn bezig met het oplossen van een laatste probleem, hopelijk is het zsm gefixt.

  @Robbie: yep, we gaan er naar kijken…

  @vla: mocht je tzt toch tijd hebben, dan moet je gewoon effe mailen.

 17. mx5owner :

  Ik heb mezelf per ongeluk uitgelogd van AB.

  Ik weet ook dat inloggen even niet gaat. Ik wist echter niet dat dat ook zo was als je vanuit hier op AB klikt. Dus het ingelogd doorlinken werkt ook niet vanuit corporate AB naar AB toe.
  Hier kan ik dus overduidelijk wel inloggen.

 18. vla :

  Citrofiel en vlaatje spotten een probleem!
  http://www.autoblog.nl/archive/2009/04/22/byd-doet-vrolijk-mee-aan-het-chinese-copycat-festival#comment-2130851

 19. vla :

  Btw @ autoblogger
  Zal ik onthouden, het lijkt me heel erg cool, en vooral: ik moet er niets voor doen, behalve wat ik nu al (te vaak) doe! ๐Ÿ˜›

 20. autoblogger :

  @vla & citrofiel: probleem is inmiddels gefixt, thanks!

 21. Emile_Benz :

  Ik heb mogelijk ‘n buggy ontdekt op autojunk. Als je daar inlogt, komt er in ‘n vreemde layout te staan dat de gegevens niet kloppen, maar je bent wel succesvol ingelogd… ๐Ÿ˜•

 22. Tombnolz :

  @ vla

  In wat heen-en-weergemail een hele poos geleden ook gesproken over meehelpen. Heb toen gezegd dat ik het na m’n studies serieus zou overwegen. Maar ik denk dat het toch niet te onderschatten is hoor. Het autokennisniveau ligt hier behoorlijk hoog en eigenlijk ben je ‘n journalist/schrijver. Moet nog zo makkelijk niet zijn om steeds gevat en correct zulke korte tekstjes te schrijven. Anderzijds valt alles te leren en zou het toch wel de ideale job zijn. Dat ze ons maar eens een concreet voorstel doen, zou ik zo zeggen.

 23. autoblogger :

  @Emile_Benz: is dat nog steeds het geval? Zo ja, welke browser gebruik je? Ik heb namelijk geen probleem…

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...