Clarkson krijgt moslims over de zeik met boerka-grap

Clarkson en May
Soms komen er wel eens nieuwtjes voorbij die al oud zijn, of nieuwtjes die we al op twitter hebben gepost. Gaan we er dan later nog een artikeltje op Autoblog aan wijden? Nee, maar de tekst recyclen we graag op dit corporate weblog. Het gaat om Top Gear anchorman Jeremy Clarkson, die zich weer eens de woede van mensen-zonder-humor op de hals heeft gehaald. Nee, geen linkse hippies dit keer, maar moslims die zich gestoord hebben aan de Boerka-grap die Jezza afgelopen zondag maakte.

We hebben het dit weekend (of de dag erna) allemaal wel gezien. Het stukje uit aflevering 5 waarin Richard Hammond bezig was een statement te maken voor de boerka. Immers, vrouwen die je niet ziet, kunnen je ook niet afleiden in het verkeer. Waarna Jeremy opeens met een ietwat ongeloofwaardig verhaal aan kwam zetten. Hij vertelde een vallende moslima met boerka te hebben gezien, die daaronder “a red g-string and stockings” droeg. Humor, want niemand gelooft dat het waar is, toch?

Niet helemaal. Want na de uitzending hebben veel kijkers bij de BBC geklaagd over het lingerie-gebbetje. Ook de timing kwam niet helemaal gelukkig over, aangezien Frankrijk en BelgiĆ« de boerka uit het straatbeeld willen bannen. Genoeg voer voor de nodige discussies. Maar controversen en Clarkson, dat gaat net zo goed samen als Toyota en hybride’s. Het is dan ook niet de eerste keer dat Jeremy op-het-randje grappen maakt, en zeer zeker ook niet de laatste keer. Tip: geen zin om je beledigd te voelen? Lekker geen Top Gear kijken de volgende keer.

Aan het begin van dit filmpje zie je de bewuste grap (as long as it lasts).

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...