Steven de Jong is een droeftoeter

Huilend in slaap vallen op de A2 vanaf 23 juli
Ja, ze bestaan nog, de mensen zonder humor!

Eentje daarvan is Steven de Jong, wannabe blogger van het NRC. Hij heeft een leuke compilatie gemaakt van linkjes over de A2 perikelen. Met als hoogtepunt dit stukje proza:

Hoe serieus we deze droeftoeters moeten nemen, blijkt uit de artikelen op Autoblog.nl. Daar staan tien tips “om niet in slaap te vallen” op de A2. Waaronder: “Zet het scherm van je ‘navi’ zo fel mogelijk, bereken hoeveel overuren je nog moet maken voordat je een nieuwe F12berlinetta kan kopen, bel een astro-lijn, fantaseer een snelweg vol zombies en verzin een puntensysteem voor als je ze aanrijdt.” Deze mensen zitten dus eigenlijk met een heel ander probleem: een leeg hoofd en een identiteit die enkel ontleend is aan hun automobilisme.

Ja echt! Dat soort tekstvulling gebruiken ze daar. Maar het gaat nog verder, Steven denkt namelijk dat de ‘Club van 100′ best een goed idee is. Zonder ook maar een moment kritisch te zijn schrijft hij dat de betreffende actie allemaal voordelen heeft. Mijn god, koop dan geen auto. Neem dan geen rijbewijs. Lekker 100 rijden waar je 120 mag, best gevaarlijk en bovendien file stimulerend. Met je ‘dit is goed tegen CO2-uitstoot’. Nee dus.

2 Reacties to “Steven de Jong is een droeftoeter”

  1. autonieuwsvandestraatje :

    En hij dan? Een identiteit die enkel ontleend is aan “het nieuwe werken” en een allround muesli-reep zijn?

  2. rotarypowah :

    Het woord sarcasme is die kerel vreemd lijkt het wel. Lastig leven zal ‘ie hebben dan.. Arme Steven.

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...