Thumbs up en down op Autoblog


Wat is dat nu plots met liken van reacties? Ik dacht even dat ik op Facebook zat..?

Ja, het is de New and Improved AutoFaceBlogbook. We kregen zojuist al boze reacties en mailtjes, maar we denken dat het stemmen op de diverse comments een toevoeging kan zijn voor de site. We zullen dit dus een tijdje testen (en wellicht tweaken waar nodig) om vervolgens te kijken hoe we er verder mee gaan. Mochten jullie al suggesties hebben hoe het beter kan, bijvoorbeeld door de thumbs-down button weg te halen, of door geen reacties te verbergen, dan lezen we die graag hieronder!

45 Reacties to “Thumbs up en down op Autoblog”

 1. tborre :

  het is nu wel heel erg een feestje met al die duimpjes op en neer.. enorm druk en eerlijk: ik zie eerder misbruik dan nuttig gebruik op dit moment.

  bij een artikel kan ik dit nog begrijpen, maar bij elke comment.. Stel je dit even voor bij een merk gerelateerd bericht waar de fanboys van 2 merken elkaar wat gaan liken/disliken…

  neen, als dit blijft “kras ik wel op” want het leest voor geen meter …

 2. HDM :

  Tis drie keer niks, we hoeven niet in alles Amerika achterna te lopen dus die likes en dislikes kunnen bij Facepalmbook blijven. Die knopjes maken elke post alleen maar drukker, en je krijgt er gegarandeerd heisa mee doordat mensen voor de lol massaal gaan disliken. Lokt haat en offtopic reacties uit. Bij twijfel: zie voetbalzone. Zodra het daar misgaat kun je het artikel net zo goed sluiten want de vloed aan reacties op ontereste duimpjes wint het altijd en zal altijd terugkomen.

  Het heeft totaal geen toegevoegde waarde en staat alleen maar rommeliger. Er is meer behoefte aan de edit-functie zoals al jaren wordt geroepen.

 3. barry :

  Ik zou enkel de tumbs up laten staan, er zijn bepaalde sujets op AB die enkel maar negatief zouden stemmen en zo de toch wel leuke sfeer van de site halen.
  Het is maar een gedacht he πŸ˜‰

  Gtrz Barry

 4. Dimglor :

  Het verbergen van reacties vond ik niet meteen een goed idee.
  Zoals het nu is, met het inkleuren van goeie en slechte reacties, is het concept al een stukje beter.
  Voor de rest denk ik niet dat er veel marge is voor aanpassing…
  Ofwel laat je het thumbs-up, thumbs down principe ofwel laat je het gewoon wegvallen…
  Veel veranderen kan je er niet echt aan doen…

 5. autoblogger :

  Tijdelijk heb ik de “Thumbs down” even uitgezet, wellicht werkt dat beter?

 6. tborre :

  al veeeel beter. Kleuren irriteren nog, maar dat zou ook gewoon de kleur keuze kunnen zijn. Ik persoonlijk ben niet zo voor “in de kijker zetten” van individuele comments.

  Ik vraag me dan ook af of dit het aantal leesmomenten op het blog zal verhogen. Mijn marketing buik zegt me eerder het omgekeerde …

 7. HDM :

  Dat is al beter denk ik. Persoonlijk vind ik het dan nog steeds niet nodig maar goed, dit is al een verbetering..

 8. Carreza :

  1) Thumbs up is zeker een toevoeging. Werken met kleuren vind ik ook nog okΓ©. Maar volgens mij zet je de thumbs down best voor eeuwig uit. Lokt namelijk pestgedrag uit en na een tijdje draait het niet meer rond de reactie van de persoon maar de persoon zelf.

  2) Waarom zijn de smilies weg?

  3) Nog een suggestie (die jullie ongetwijfeld al vaak gehoord hebben): een edit-knopje zou ENORM welkom zijn πŸ˜‰

  • autoblogger :

   @Carreza: dank voor je reactie.

   De smilies zijn inderdaad weg, dat werd vaak te druk qua layout.

   Een edit-knop is al vaak om gevraagd, we zullen daar eens naar kijken maar is voor ons lastig te implementeren. Ook @HDM

 9. berlinetta :

  Van mij mogen jullie het weg laten. Ik zie nu al dat mensen mijn reacties disliken en dan vraag ik me af waarom? Het zijn hele normale reacties. Je roept zo alleen maar irritaties op. Als het blijft, dan meld ik me af op AB.

  Ik heb wel 2 andere dingen:
  1. als je op de reply-knop drukt, kunnen jullie er dan voor zorgen dat de cursor meteen erachter staat. Nu moet ik altijd eerst op End drukken voor ik kan typen. En vaker moet ik zelfs een paar keer drukken voor die er staat.

  2. Op de iPhone kun je maar half zien wat je typ als je het beeld in landscapemodus hebt. Is niet iets wat heel erg irritant is, maar het voorkomt wel typfouten.

 10. anakiet :

  Nu werkt et helemaal niet meer, nu heb je alleen goede reacties πŸ™‚
  Dit schiet ook niet op…….

  Op tweakers.net werkt dit prima, kan je gelijk de goede reactie eruit halen of de onzin reacties verbergen. Helemaal top.

 11. berlinetta :

  Ik gebruik altijd gewoon internet explorer.
  En inderdaad via de iphone app πŸ˜‰

 12. Sciurida :

  Ik had ook weer een paar minnetjes te pakken voor een mening, en aangezien je op AB altijd met meningen te maken hebt vind ik dit (alleen plusjes) een veel ‘leuker’ idee. Zo gaat niemand zich irriteren en het is inderdaad leuker als je plusjes hebt, maar goed heel veel zuurpruimen geven anders alleen maar minnetjes en dat is jammer en verpest de sfeer.

 13. toyotafortuner :

  Nice, leuke toevoeging! Ik heb dit pas net ontdekt en postte hiervoor nog een +1 comment.. Veel beter die thumbs up.

  Wat mij nog opvalt is dat ik soms niet in 1x terug naar een pagina kan na het inloggen. Als ik normaal inlog, ipv van inloggen via Facebook dan gebeurt mij dat altijd. Inloggen via Facebook gaat dat tegen. Enig idee hoe dit komt?

 14. jack_abarth :

  @ Edit knop:

  Ik zou die niet toevoegen. Je kunt namelijk iets plaatsen en complete discussie gaan voeren en dan je begin post wijzigen. Dit leest dan opeens voor geen meter meer.
  Beter kun je dan een soort van toevoegingsknop maken. Dus als ik iets heb getypt, ik daar altijd één of meerdere aanvullingen aan kan toevoegen. Als het dan ook zo geregeld is dat het wordt vermeld dat het een toevoeging is, is het helemaal compleet.

  Nu moet er alleen nog iets gevonden worden op de toevoegingswaarde van een persoon. Zo heb je bijvoorbeeld de berichten van E34M5touring. Deze bevatten over het algemeen nuttige informatie waar je nooit echt stommer van wordt. Maar ja, hoe ga je zoiets uitvoeren en sturen…

 15. Hupke :

  Ik vind eigenlijk dat die thumbs up/down geen toegevoegde waarde hebben maar ze storen me nu ook weer niet zo dat ik ervoor zou wegblijven.

 16. mastertje :

  Lijst der wensen;

  – Mooiere plaatjes, minder felle kleuren.
  – M’n +1 weer weg kunnen halen.
  – Wel -1 kunnen geven, -10 is reactie standaard verborgen.
  – Edit knop.
  – Links in beeld wat nuttige info ipv die check-onze-site-zoekmachine-geil-zijn.

  Bij voorbaat dank πŸ˜‰ Ga (progressief) zo door.

 17. bozewolf :

  Als je kan plussen moet je ook kunnen minnen. Simpel als dat.

  Alleen maar plusjes kunnen geven is gewoon circlejerking en zegt helemaal niks.

 18. 4991 :

  laat het liever weg. laat autoblog hoedat het vroeger was: simpel en informatief en niet meelopen met al die hype’s.

 19. autogedrocht :

  Het zou ideaal zijn als je reacties van bepaalde personen automatisch kunt minimaliseren.

  Verder zou het wat rustiger ogen als de like knop rechts zou zitten. (Float:right; p.rate?) Bij voorkeur rechts van de naam, dat scheelt ook weer ruimte.

  Volgens mij kun je ook like drukken als je niet ingelogd bent, waarom niet na inloggen? Dan heb je wat meer betrouwbare plusjes, dan plusjes door crawlers en mensen die hun eigen reactie iets te goed vinden.

 20. Nv :

  Hmmm, mss is het omdat ik het nog niet gewend ben, maar ik ben niet echt fan van de vernieuwingen.

 21. bempi :

  Opgelucht. Scheelt me telkens +1 typen en posten πŸ˜€

  Verder zou het handig zijn als er een volgende of vorige button knop komt onder in een artikel, dan hoef je niet telkens eerst naar home te gaan.
  – Edit knop is een must ivm spellingsfouten.
  – Lay Out vind ik juist overzichtelijk. Mooi gecentreerd in het midden, alles is makkelijk te vinden.
  – Reclame reacties tussen andere reacties mag wel weg. Ik klik daar vaak op omdat ik zoveel reacties zie en dan kom ik op een advertentie website terecht. Gelukkig trap ik daar nu niet meer in, maar het is wel vervelend lezen tussen alle reacties door.
  – Minnetjes uitdelen vind ik een te negatieve uitstraling geven. En daarbij als een reactie goed is kan je een thumb up geven, als een reactie slecht is, dan geef je geen thumb up. Teveel toeters en bellen veranderd autoblog.nl eerder in rtl boulevard.
  – Wat misschien ook leuk is een soort stream balkje maken boven in met het laatste nieuws of veranderingen ( net zoals bij RLT Z, wat bij hun onderin staat op tv en doorloopt ).
  – Als laatste. Props voor autoblog.

 22. MLTB :

  Ik ben zelf overigens jong maar het wordt echt zo’n ‘kijk mij eens’ site onderhand.
  Het draait tegenwoordig meer om kutten en elkaar zo mooi mogelijk aftroeven dan waar het werkelijk om draait; autonieuws.

 23. autoblogger :

  UPDATE: de +1 buttons staan nu rechtsboven ipv onder de reactie!

 24. 4991 :

  en wanneer worden de posts die je post toegevoegd aan je reactie’s?

 25. vla :

  Autoblogger, ik ben een huilbaby: can’t get used to it. Was dit Γ©cht nodig..?

 26. Emile_Benz :

  Het plusjes-systeem an sich is niks mis mee. Alleen wordt het vaak genoeg misbruikt. Vooral door fanboys…
  Ik lees dat iemand voorstelt om alleen het plussen (en minnen) voor te behouden aan ingelogde personen. Dit vind ik een goed idee. Vooral omdat je uitgelogd onbeperkt kunt plussen. Tenzij dit al verholpen is door het te relateren aan een IP-adres.

  En kan het kloppen dat de teller van de plusjes niet helemaal synchroon loopt met het aantal daadwerkelijke plusjes? Ik zie vaak genoeg de teller met +2 ophogen ipv. +1.

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...