Deze Alfa 166 liep als een natte krant bij aankoop

Alfa 166
Te koop aangeboden wegens overcompleet, onze alfa 166.

Deze grappige ad is gevonden op speuders.nl (Xp-lp-38), met dank aan Gunes voor de tip!

We hebben deze gekocht voor de vakantie,en aangezien we weer terug zijn mag de auto weer in de verkoop. Ook omdat er een cabrio op het programma staat maar aangezien ik een slag voor mijn harses krijg van het vrouwtje als er nóg een auto op de oprit komt te staan moet er eerst wat weg.

Heb hem voor een prikkie gekocht met een aantal mankementen,deze zijn allen zo goed als opgelost.

Auto liep als een natte krant bij aankoop. Heb daarom de luchtmassameter en lambdasonde vervangen…auto rijdt weer als een zonnetje. Raambediening passagierzijde weigerde dienst,ook dit is verholpen. Het raam rechtsachter gaat echter niet naar beneden,ik gok een los stekkertje maar aangezien ik altijd voorin zit en ik weinig tot geen interesse heb in de behoeften van andere mensen boeit mij dat raampje ook niet zozeer.

Aangezien ik ervan overtuigd was dat ik na 2500km naar zuid frankrijk en terug de rest van mijn leven een klompvoetje zou hebben is er een cruisecontrol ingekomen,erg lekker voor als je lange ritten hebt,of zoals ik verschrikkelijk lui bent.

Heb er ook nog een parrot ding ingebouwd.Nadeel van een luxe middenconsole is dat een extern audiosignaal ongeveer net zo makkelijk in te bouwen is als een vrouw de werking van een verbrandingsmotor uit leggen. Dit gebeuren speelt de muziek via bluetooth van je telefoon af,ook via een sd kaart.

Verder deed de radio niet lief en zat er een storing in het climate control/kachel gebeuren.Niets deed het bijna meer en nadat de zoveelste steeksleutel en schroevendraaier uit frustratie uit het raam werd gesmeten is er een nieuwe climate control computer en nieuw ics ingekomen. Radio,climate control en alles werkt ook weer naar behoren.

Enige puntje nog is dat hij momenteel heel moeilijk koppelt.Dit ga ik van de week nog even repareren,nieuwe eigenaar kan er dus zo de weg mee op.

Wat je koopt is een 14 jaar oude auto,met de luxe waar een huidige nieuwe auto nog wat van kan leren. Ga dus ook niet zeuren over een krasje op de voorbumper welke in een bepaalde stand van de zon onder een bepaalde hoek zichtbaar is of een knopje wat toch wel erg los zit en er daarom op de prijs beknibbelt moet worden.

Enige opties:
-electrisch bedienbare stoelen+stoelverwarming
-Inklapbare+verwarmde spiegels
-Volautomatische climate control
-cruise control
-afneembare trekhaak
-setje winterbanden+sneeuwkettingen
-18″ lichtmetaal met zgan banden
-Nieuwe accu
-nieuwe luchtmassameter
-(aankomend) nieuwe koppelingscilinder
-nieuw ics
…en ga zo maar verder.

Gezien alle kosten denk ik dat 1400 euro een mooie prijs is.Mocht je iets anders in gedachten hebben mag je dat altijd opperen,maar de eerste die met 300 euro aan komt zetten krijgt van mij een geheel onverzorgde reis richting het caribisch gebied om een vrijblijvende cursus diepzeeduiken terwijl je een molensteen knuffelt aangeboden.

Verwacht van deze auto geen 0 tot 100 tijden van een pagani zonda of de wegligging van een opgefokte verlaagde honda. Dit is een auto waarbij je onder het genot van een bob marley medley je auto de snelweg opstuurt,de cruise control op 140 zet en terwijl je je gekrulde snor wat fatsoeneert je tijdens het filosoferen over de diepere betekenis van het leven je nogmaals een grote trek van je sigaar neemt en een vredelievend knikje naar de pas aangeschafte golfclubs geeft.

Gelieve een mailtje te sturen bij interesse aangezien druk telefonisch verkeer mijn gehele sociale leven lam gaat leggen door alle aankomende animo die deze auto gaat leveren.Voor verdere vragen ben ik ook op deze manier bereikbaar.

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...