Een typisch fout Duits merk?

Geachte,

Onderstaande “tag” getuigt van weinig fantasie, en weinig respect voor een constructeur die ongeveer de meeste uitvindingen op zijn naam heeft staan op het gebied van veiligheid en techniek. Trouwens ook een van de weinige merken die de milieubelasting van de totale keten van productie tot uiteindelijk sloop onder controle heeft.

Ben ook benieuwd naar wat u bedoelt met “typisch fout Duits merk”. Daarbij wil ik opmerken dat het foute volk inmiddels voor andere merken heeft gekozen.

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een typisch fout Duits merk wat vaak wordt geassocieerd met taxichauffeurs en kampers. Op Autoblog zijn we vooral gecharmeerd van de AMG-modellen.

7 Reacties to “Een typisch fout Duits merk?”

 1. CasperH :

  Ik ben het eigenlijk wel een beetje met de schrijver eens. Mercedes is lang zo fout niet meer als vroeger. Vroeger zag je vooral van die louche, foute types, met name van “exotische” afkomst in die wagens rijden. En die taxigrappen, kom op, die zijn gewoon oud!

  http://bit.ly/2IMWoV

  • autoblogger :

   @CasperH: die grappen zijn oud inderdaad, vandaar dat ze er zo vaak mee geassocieerd worden;)

   Maar goed, speciaal voor jou heb ik het woordje “fout” verwijderd. Ik denk dat er wel meer mensen blij mee zullen zijn…

   PS: we zijn bezig om bij alle merken-tags een korte autoblog-waardige beschrijving te zetten. Dus als iemand suggesties heeft dan verneem ik ze graag!

   • CasperH :

    @autoblogger: je mist het cynisme van de link, waarde autoblogger.

    Lamborghini: extravagant merk dat vroeger sportwagens fabriceerde in hun meest pure vorm, maar nu standaard wordt uitgerust zonder karakter, maar met Quattro. Wij zijn vooral gecharmeerd van het ondergoed van de beursdames.

    Seat: restafval van Volkswagen wordt slechter gemaakt en vervolgens verkocht als “Ibiza” maar verder best een aardig merk met de altijd spannende FR en Cupra uitvoeringen.

    Audi: geduchte concurrent voor Mercedes en BMW, soms zelfs beter, maar vaak onderschat. Sjonnies en aanverwant tuig weet de oude modellen steeds vaker te vinden als vervanging voor hun E30 316i met M-badge.

    BMW: al jaren geen mooie auto meer gemaakt, maar wel goed voor gegarandeerd rijplezier dankzij standaard achterwielaandrijving en sublieme motoren en aandrijflijnen. Helaas lijkt het erop dat de eerste BMW met voorwielaandrijving ook op de markt komt. Het begin van het einde voor de Beierse autofabrikant?

    Ferrari: rood.

   • RenesisHP :

    @autoblogger:

    Mazda: Saaie gezinshokken en gaycars zijn ons ding. 😉

 2. CasperH :

  Marussia: hybride sportwagenfabrikant met een slokje wodka (huisgestookt en verdund met spiritus). Absolute must-have als je als rijke vrijgezel op leeftijd indruk wil maken op mailorderbrides.com

  Volkswagen: groot geworden dankzij Hitler, maar de hippies zijn er dol op. Het bewijs dat je afkomst niet telt als je betaalbare kwaliteitsproducten levert. Een tikkeltje degelijk. Lees: saai.

  Opel: het enige niet-Italiaanse merk dat mooie auto’s in haar gamma heeft voor Jan Modaal. Wordt zwaar onderschat en lijdt nog steeds onder haar roestige imago.

 3. vla :

  Wat hier ook gaande is: ja boeiuh! Kijk dit eens! 😉

  Straks aanzien ze ons nog als een echte autosite! 😮 😛

 4. vla :

  http://img2.imageshack.us/img2/8545/abfame.png
  Dit dus. (blijkbaar kan je hier niet embedden…)

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...