Autoblog browser statistieken

Chrome en Firefox
Hoe zit het met de browserkeuze van onze bezoekers?

Ruim een jaar geleden schreven we over Internet Explorer vs FireFox en het leek mij wel tijd voor een update. Over geheel 2008 had IE destijds een aandeel van 71% versus en een aandeel FF van 22%. In 2009 is het aandeel IE verder afgenomen; 60% gebruikte de browser van Microsoft. Die afname is ten gunste gegaan van Firefox, welke steeg naar een aandeel van 25%. Aan het verschil kun je echter al zien dat er nog een andere speler bij is gekomen, twee zelfs. Het gebruik van Safari kende een sterke stijging en ging van 4,2% naar 8,4% (een verdubbeling). Daarnaast heeft Google een nieuwkomer geïntroduceerd in de vorm van Chrome. Vanuit het niets pakte Chrome een aandeel van 4,5% in 2009.

Als deze trend zich doorzet dan gaat IE nog heel klein worden. En terecht!

4 Reacties to “Autoblog browser statistieken”

 1. MrJones :

  Ik gebruikte altijd firefox totdat ik werd aangewezen op Chrome van google. en ik merk het verschil echt! Chrome werkt stukken sneller!
  En heeft niet al die nutteloze extra’s die je bij firefox krijgt.

 2. august :

  Chrome werkt inderdaad vaak sneller. Maar lang niet altijd. Bovendien laat ‘t vaker steken vallen bij de weergave van websites dan IE (en FF). Over IE kun je zeggen wat je wilt, maar out-of-the-box werkt het beter dan zowel FF als Chrome. En dat is toch wat veel mensen willen.

 3. MrJones :

  Het is maar hoe je het gebruikt, en waarvoor je het gebruikt.

 4. robbie :

  IE FTW!

Laat een reactie achter

Je moet eerst inloggen om te kunnen reageren...